Over

Atelier Svala is de meubel­stoffeer­derij van Ivy de Bruijn. Ze is een gediplo­meerd meubel­stoffeerder en interieur­stylist met een grote interesse in kunst, architectuur, interieur en vintage en design meubelen.

Atelier Svala is ontstaan vanuit een liefde voor vintage en design. Als kind hield Ivy al van stoffen en mooie kleurencombinaties. Ze was gefascineerd door de jaren ’50 meubelen in haar opa’s huis. Toen hij overleed wilde ze het liefst alle meubels in haar slaapkamer zetten. Daar is de liefde voor interieur en vintage meubelen ontstaan. Altijd was ze bezig met dingen mooi maken en stylen in haar kamer en het huis van haar ouders.

De keuze voor een opleiding was dan ook snel gemaakt. In 2005 studeerde Ivy af aan het  Amsterdam Fashion Institute (AmFi) als stylist. Daarna deed ze jarenlang ervaring op als freelance stylist voor bekende tijdschriften en grote reclamebureaus in Nederland en België. In Antwerpen begon Ivy met het opknappen en verkopen van vintage en midcentury design meubelen. Als rasechte perfectionist heeft ze zich toen op de kunst van het meubelstofferen gestort, een ambachtelijk beroep.

Ze koos voor de Ambachtsacademie, die met een breed portfolio aan opleidingen wil voorkomen dat gespecialiseerde ambachtsvaardigheden verdwijnen. Ivy deed tijdens haar opleiding ervaring op bij een aantal zeer ervaren ambachtslieden met tientallen jaren ervaring. Ivy is technisch goed geschoold en mag zichzelf terecht een echte ambachtsvrouw noemen. 

Site by Pharéo | Hosted on The Permanently Moving Network